Naamsbekendheid vergroten en
meer leads generenen

Vraaggestuurde contentcreatie en -distributie

De meeste organisaties hebben m.b.t. hun online marketing activiteiten dezelfde doelstellingen. Meer naamsbekendheid verwerven en meer leads genereren. Alle online activiteiten worden hierop afgestemd. De website, de advertentiecampagnes, de berichten op sociale media en de nieuwsbrief ondersteunen deze twee doelstellingen. Echter leveren de inspanningen niet het gewenste of verwachte resultaat. Er is niet nagedacht over hoe de activiteiten precies bijdragen aan de twee gestelde doelen. Het ligt niet vast wie precies de doelgroep is, aan welke informatie de doelgroep behoefte heeft en waar de doelgroep zich bevindt. Het denken is inside-out en niet outside-in. Alles wat gecommuniceerd wordt, gebeurt vanuit de eigen organistie en niet vanuit de klant(behoeftes).

Alle marketingactiviteiten zijn effectiever en dragen meer bij aan de naamsbekendheid en leadgeneratie als er gehandeld wordt vanuit de doelgroep en haar behoeftes!

Doelgroepgerichte online marketing

Om de online marketingactiviteiten af te stemmen op de doelgroep heeft Yieldis de Doelgroepgerichte Contentcreatie en Distributie, kortweg DCD, ontwikkeld. Basis van deze aanpak is altijd de contentstrategie omdat deze bijdraagt aan zowel het verwerven en vergroten van de naamsbekendheid als aan het genereren van leads. Belangrijke vragen zijn, voor wie precies is de content bedoeld, waar bevindt zich de doelgroep en aan welke informatie heeft de doelgroep behoefte. In 5 logische stappen worden deze vragen beantwoord en het marketingplan vormgegeven:

  1. Initiële website-analyse m.b.t. structuur, lay-out en content;
  2. Doelgroep definiëren a.h.v. 3 persona’s;
  3. Gehele klantreis in kaart brengen van awareness tot ambassador;
  4. Content-thema’s bepalen a.h.v. de behoefte van de doelgroep en zoekvolumes in Google;
  5. Contenttemplate ontwerpen en content- en activiteitenkalender samenstellen.

Na het doorlopen van het programma is er een gedegen basis voor het effectief en doelgericht uitvoeren van alle online marketing campagnes en activiteiten.

In 3 weken een online plan

De doorlooptijd voor het opstellen van de doelgroepgerichte contentcreatie en distributie duurt circa 3 weken en kost u gemiddeld 3 uur per week gedurende deze periode. Desgewenst kan worden gewerkt met video-conferences voor een goede voortgang.

Voor wie?

Yieldis DCD is voor iedere organisatie die de naamsbekendheid wil vergroten en meer leads wil genereren door de online marketingactiviteiten gericht af te stemmen op de doelgroep.

Kosten

De kosten voor Yieldis DCD bedragen € 2.899.= ex. btw. voor het gehele traject.
(€ 1.000,= bij aanvang, € 1.000,= na stap 3 en € 899,= na stap 5)

Wilt u ook uw marketingactiviteiten afstemmen op uw doelgroep?

Of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact met ons op.