Leadgeneratie met
Inbound marketing

Inboud marketing voor technologie

Marketing strategieën richten zich steeds meer op inbound marketing of permissie marketing in plaats van de traditionele outbound marketing. Deze laatste vorm is zendergestuurde push-marketing. Met hagel schieten, zeg maar. Denk aan adverteren op tv, in kranten en tijdschriften.

Bij inbound marketing wordt gericht ingespeeld op de behoeftes van de doelgroep in iedere fase van het aankoopproces (buyers journey). Om dit te kunnen doen wordt gebruik gemaakt van persona’s om de doelgroep te identificeren en buyers journeys om te achterhalen waar de doelgroep behoefte aan heeft. Bij het opzetten van een inbound marketing strategie worden dan ook een aantal stappen gezet:

  1. Inventarisatie huidige marketing activiteiten en -strategie
  2. Doelgroep identificeren a.h.v. persona’s
  3. Buyers journey’s opstellen a.h.v. persona’s en salesfunnel
  4. Marketingstrategie opstellen gericht op de persona’s en buyers journey’s

Over persona’s

Persona’s zijn fictieve personen die de doelgroep representeren. Deze persona’s helpen bij het oplossen van verschillende marketingvraagstukken. We weten niet alleen wie de klanten zijn, maar ook wat ze willen. In de praktijk worden 3 tot 6 persona’s opgesteld om de doelgroepen te identificeren.

Over de buyers journey

De buyers journey is de ‘reis’ die een potentiële klant maakt van onbekend met de organisatie naar trouwe klant en – idealiter – ambassadeur van de organisatie. De buyers journey maakt duidelijk wie welke behoeftes heeft in welke fase van het koopproces. Het geeft inzicht in hoe de klant zich oriënteert en uiteindelijk hoe deze beslist.

Inbound technology marketing

Bij het opstellen van een marketingstrategie voor technologisch gedreven organisaties zijn met name de gekozen persona’s en bijbehorende buyers journey’s heel specifiek voor de branche. Vaak gaat het bij de doelgroep om inkopers, productieleiders, engineers en andere technische specialisten. Al dan niet met meer of minder kennis en ervaring in de geboden technologische oplossingen. De behoeftes van deze mensen in de buyers journey verschillen onderling behoorlijk en verschillen tevens van de behoeftes van reguliere persona’s.

Thought leadership in technology

Een technologisch gedreven organisatie met een goede inbound strategie bereikt niet alleen de juiste doelgroep, maar wordt vanwege de informatievoorziening ook snel gezien als autoriteit of thought leader in de markt. Dit verstrekt enorm het imago en tevens de resultaten in Google en andere online kanalen.

Ervaring in inbound marketing

Yieldis heeft kennis en ervaring in het opstellen en uitvoeren van inbound marketing strategieën voor verschillende technologie gedreven organisaties.

Heeft u vragen over inbound marketing voor technologie gedreven organisaties? Of wilt u hierover meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.